Pagina 1 van 1

spaakwielen herstellen

Geplaatst: vr jun 23, 2017 10:47 pm
door val
Tja ..door ongelukkige val is een van de tender-wielen beschadigd. Er onbreekt nu een opstaande boord van. 15mm, Zou ik dit stukje kunnen herstellen met bij te solderen/lassen en weer mooi af te draaien?

Re: spaakwielen herstellen

Geplaatst: vr jun 23, 2017 10:52 pm
door val
Een stuk van die opstaande boord ontbreekt, diam wiel. 48mm.

Re: spaakwielen herstellen

Geplaatst: wo jul 12, 2017 8:39 pm
door pfb
Moi Val,
Mijn oplossing zou zijn; de hele rand ( boord) eraf draaien en een nieuwe ring maken en er met hardsoldeer er weer opzetten. Daarna het wiel op de draaibank na bewerken.
Geen gepruts met stukjes erin, dat gaat nooit goed.
Succes, Peter

Re: spaakwielen herstellen

Geplaatst: ma jul 24, 2017 3:19 pm
door val
Dag Peter,
dank u voor de tip!
kheb nog een ander idee verkregen. Gebruikt men ook bij gevorderde slijtage baanwielen! Korte uitleg: Het gietwiel een eind afdraaien, een "ring" waarvan we de binnenmaat op perspassing draaien, deze opwarmen en over het gietwiel persen of die ring met pas-passing met loctite vastlijmen om daarna weer op de juiste buitenmaat af te draaien. Dit idee staat ergens omschreven in "onder stoom" oude jaargang?
mvg
Val

Re: spaakwielen herstellen

Geplaatst: ma jul 24, 2017 8:18 pm
door val
val schreef:
ma jul 24, 2017 3:19 pm
Dag Peter,
dank u voor de tip!
kheb nog een ander idee verkregen. Gebruikt men ook bij gevorderde slijtage baanwielen! Korte uitleg: Het gietwiel een eind afdraaien, een "ring" waarvan we de binnenmaat op perspassing draaien, deze opwarmen en over het gietwiel persen of die ring met pas-passing met loctite vastlijmen om daarna weer op de juiste buitenmaat af te draaien. Dit idee staat omschreven in "onder stoom" nr2 1998
mvg
Val